torsdag, februari 23, 2006

Loney, Dear - I Love You


Klockan står på 06.25, och Emil står med sin åtta mannar starka orkester i TV4 morgonstudio. Och man hör nästan hur snön smälter när "I Love You" tassar igång och doppar fötterna i den slaskiga svenska vardagen. Och ni måste verkligen kolla på programet, och blunda, eller titta. Hur ni än beter er så biter det fast... Emil har det där som vissa kallar för, extra, något som gör att man måste lyssna, och bli lite tyst.

ok, sätt på lite te och klicka på länken, klicka på se musikuppträdanden i högerkolumnen, klicka på Loney, Dear - I Love You.

tre klick

det är så lätt ibland.

http://www.tv4.se/nyheter/nyhetsmorgon/
Om du vill ha mer Loney, Dear, och det är ganska självklart så tycker jag att ni ska besöka Emils hemsida och köpa skivor, Sologne och Loney, Dear är de bästa. shoppa på!

http://www.loneydear.com/

måndag, februari 20, 2006


Jag skrev en recension av Arctic Monkeys, och försökte komma ihåg hur jag kände mig när jag lyssnade för första gången, när jag lät energin flöda genom kroppen utan att låta den stanna, i huvudet. Det är inte bra att tänka för mycket. Det låter ju löjligt, det tycker jag med när jag läser det, men just då, då var bandet verkligen bäst i världen. Och jag kommer säkert att ändra mig, men det är ju roligare att fria än fälla, att hylla istället för att såga. Därför delade jag igår ut min första femma på Revolver någonsin.

Läser gör du här:
http://www.revolver.nu/album/?article_id=2111

I morgon ska jag intervjua Josh Ritter, en amerikansk singer/songwriter som skriver väldigt fina låtar, inte så utmanande men väldigt fina. Lite som Bob Dylan, eller Cohen, eller Ryan Adams. På nya skivan som släpps den 22 mars i Sverige så hittar man flera låtar om Irak kriget bland annat, det ska jag nog fråga om. The Animal Years heter skivan föresten, borde nog fråga varför man väljer ett så dåligt namn, men mest ska vi prata om musik och politik tror jag.

dagens låtar:
Mates Of State - Parachutes (Funeral Song)
En spännande duo som gör indiepop med stora ögon och lite barnslig attityd, den här balladen är otroligt fin dock, och i refrengen får man en lite klump i halsen, och om det kommer en Garden State 2, då vill jag att den här låten ska få samma roll som New Slang fick i del 1. Piano är grejen föresten. Ifall ni glömt det.

The Concretes - Reverbation
Ni har hört första singeln från skivan "In Colour" redan, Chosen One heter den och är en sprudlande vacker poplåt som, precis som vanligt, inte låter ens nästan likt något annat band. Det är det som gör dem så bra. Det här är b-sidan på singeln, och den låter, som Cat Power ungegär. Fast utan den tunga stämmningen, där Cat Power låter som nattsvart, så låter The Concretes som tidig morgon, då disen försiktigt vandrar över fälten, och med trötta ögon så sjungs den här låten. Och det blir inte mycket vackrare, inte just nu.

torsdag, februari 16, 2006

Massor av läsning och så lite Jens förstås

"I Have A Million Things To Say", så sjunger brittiska Editors i låten "Lights", från en av förra årets bästa Interpol-kloner. Men, som ni säkert märkt så har jag inte haft så mycket att säga själv på senare tid. Jag har inget bra svar på varför, kanske är det skrivkursen som gjort att jag fyllt behovet på annat sätt... sen publicerar jag texter då och då på www.revolver.nu så håll utkik där, så får ni er dos av Edvardssons musiktexter.

Senaste texten jag skrev för revolver är en intervju med det skotska bandet My Latest Novel, ett väldigt intressant band som arbetar med stämmningar som tar mina tankar till någon medeltidsfilm med grönskande ängar och sånt. Det är folkmusik med en liten tvist av postrock och lite Belle & Sebastian pop, väldigt bra, skivan heter Wolves och släpps i Sverige i Mars. Läser det gör ni här:
http://www.revolver.nu/artikel/?article_id=2106

När ni ändå är inne på revolver så får ni absolut inte missa den nästan sjuka intervjun som Fanny gjorde med Kristian Antilla, som är något av det ärligaste och mest nakna jag någonsin läst med en artist, så här säker han bland annat i en del av intervjun:

"– Det är mycket sexuella inslag på den ja, nästan pedofila antydningar här och var. Med "Bereden väg" till exempel ville jag verkligen göra en äcklig låt som folk skulle kräkas över. Men för att återknyta till verkligheten så försökte jag ligga med en fjortonåring en gång. För fem år sen. Hon var asfet, hade tandställning och jättemycket finnar, ha ha ha, och jättedålig andedräkt. Det gick i typ två sekunder sen sa hon att det gjorde ont så då fick vi sluta. Jag var kåt och hon tyckte jag var jättesnygg. Det är min historia med fjortonåringar."
hela intervjun hittar ni här: http://www.revolver.nu/artikel/?article_id=2107

Sen har ju favorittrubaduren nummer ett, Jens Lekman, bestämt sig för att fortsätta med musiken igen, riktigt skönt, i en intervju med Pitchforkmedia så berättar han om när han arbetade på en bingohall och om arbetet med nya skivan som kan komma redan under hösten.
http://pitchforkmedia.com/interviews/l/lekman_jens-06/

Sen måste jag även tipsa om Sara Martinssons väldigt intressanta och välskrivna recension av Tigas skiva Sexor, den handlar ju lite om människor som mig, kanske, och även om jag inte håller med henne när hon kallar Tiga för en acessoar som passar bra, så är det en intressant vinkel på spektaklet.
http://www.thecricket.nu/recensioner.asp?id=830

Ikväll var jag och lyssnade på Nicola Sarcevic, som är sångare i Millencollin, han spelade ett akustiskt set på Kåren i Örebro och det lät väldigt fint faktiskt, även om hans sångröst inte har det bredaste spektrat, och att låtarna inte var speciellt varierade, så blev det en väldigt mysig känsla på Kåren. Och för er som besökt Kåren i Örebro, så vet ni att det inte är en speciellt vanlig känsla. Finast blev det när Nicola tog upp sin bror på scenen, då känndes det som att sitta och kolla in i en amerikansk familjefilm där sönerna som ett tecken på framgång spelar tillsammans inför en hängiven publilk. För det var den, publiken altså.

Jag gjorde en kort intervju med Nicola efter spelningen då han berättade att det inte är så många som erbjuder honom att spela solo, så han tyckte att det var roligt att få göra det, annars avslöjade han att Millencollin ska åka till Sydamerika och börja arbetet med ett nytt album. Intervjun och en exklusiv låt med Nicola från spelningen hör ni i Nästan Fredag, nästa torsdag mellan 16-18, mer info hittar ni på www.radiocampus.net

Så, nu får det räcka för idag, håll utkik på revolver, för snart kommer en Arctic Monkeys recension som jag tror kan få folk att reagera lite.