måndag, maj 22, 2006

The Concretes behöver kärlek


The Concretes – A Way Of Life (cd-spår från skivan "In Colour")
Förra veckan blev bandet bestulna på deras instrument i New York, och Victoria blev så sjuk att bandet tvingades ställa in vad som var kvar av USA turnén. Det borde vara förbjudet att stjäla från ett band som gör så fin musik. Nu verkar det som om de ställt in sina spelningar på Popaganda och Hultsfred också… livet är inte rättvis! Spelningen på Hultsfred bandet gjorde 2003 var möjligtvis den allra mysigaste konsertupplevelse jag tagit del av, tillsammans med Granadas spelning på Arvikafestivalen 2002, visst är det härligt att festivalerna börjar närma sig föresten! Jag önskar The Concretes all lycka i framtiden och ser fram emot den dina digipack utgåva av andrasinglen "On The Radio" som släpps inom kort.

The Whitest Boy Alive – Burnin (cd-singel från kommande skiva)
Erlend Oyes tyska band släpper snart debutskivan på Service, första smakprovet Burnin låter fantastiskt fint, lite som att Erlend vill spela minimalistisk pop med försynta elgitarrer, visst låter det som den perfekta kombinationen. Det är det också.

[Ingenting] – Släpp In Solen (cd-spår från helt nya, och väldigt billiga EPn, Sommardagboken)
Få band har samma förmåga att skriva titlar som beskriver exakt hur låten låter, Släpp In Solen låter precis som den där känslan som du får när du drar upp persiennerna en morgon och finner dig själv mitt i sommaren. Det kanske känns långt borta, egentligen är det bara några klick som fattas.

För övrigt sitter jag också och spänt väntar på The Tough Alliances nya EP, i slutet av veckan vet vi vad som hände!