torsdag, mars 23, 2006

Amy Millian - Skinny Boy


Det var någon som sa att livet skulle bli lite mer rosa än rött om inte Amy Millian och Stars spelade musik. Det kan ha varit jag som sade det, till mig själv. För er som hört Stars, och ni som läser denna blogg har inte speciellt många anledningar att inte ha gjort det, så vet ni vad hon betyder för det bandet. Your Ex-lover Is Dead och Elevator Love Letter är låtarna som övertygar dig som inte kollat upp ännu, Stars är faktiskt kärlek, svek, tårar, romantik, realism, eskapism, och en massa andra fina ord, och precis som dessa ord så är medlemarna i bandet egna individer med egen betydelse och kreativitet.

Amy Millian kände att det var dags för henne att visa att hon kan stå på sina egna ben, inte för att hon satt i rullstol eller så, men ni fattar.

På något vis har hon, samtidigt som Stars turnerat oavbrutet sedan inledningen av förra året lyckats spela in musik som nu under våren kommer att släppas på skiva. Skinny Boy är drömmen om den där indiepojken, det är morgonen efter, när tekoppen ryker och du tittar ut över solen som långsamt kryper upp bakom hustaken. Det är anspråkslös popmusik med morgontrötta ögon. Det är den där låten som kryper omkring i bakgrunden när du lyssnar på radion i bilen, och tycker att det låter ok, men att du inte fångas, inte just då. Men Amy Millian har rösten, och även om den inte får riktigt samma glöd som när hon har Toquil Campell på andra sidan, som i Stars. Skinny Boy får mig att på allvar fundera över att köpa sammetsbyxor och pusha för djupröd som vårens färg.

Och för att det nästan är fredag, och ni behöver något som tar er igenom den där helgen som ligger och lurar, som alltid är lika spännande såhär innan, men som säkerligen slutar på samma sätt som den brukar, som en parentes i lunken, i jakten på plusgrader och något fint.

Så, hit går ni för att ladda ner låten helt gratis och helt lagligt, visst är världen fin ibland.
http://www.galleryac.com/