tisdag, oktober 11, 2005

En fin bild


Concretes.jpg
Originally uploaded by hypotetisk.

Fick ett mysigt mail från The Concretes, där stod det bland annat att dom mixat klart sin skiva och att medlemarna nu kommer att ta en paus från bandet och ta det lungt innan skivan släpps och man ska ge sig ut på turne igen, bilden är föresten ritad av Camilla Kåberg, tyckte att den var fin.

Annars sitter jag och filar på bra frågor till Christian Kjellvander som jag ska intervjua i morgon, nya skivan Faya har snurrat åtskilliga varv i spelaren. Det är en väldigt bra skiva med några av de bästa låtarna han gjort, på en låt gästar Nina Persson från Cardigans, hon låter riktigt mystigt, lite som en utmanande prostituerad i en amerikansk western serie. Spännande.

Dagens recension blir:

Anna Ternheim – Shoreline EP
(Stockholm Records / Universal)

Anna Ternheim har snabbt tagit plats bland dom riktigt stora artisterna i Sverige, att hon fick följa med Kent och deras enorma tält tidigare i år är ett tydligt kvitto på hennes framgång. I väntan på nytt material från Anna så släpps nu hennes cover på Broder Daniels ”Shoreline” tillsammans med fyra andra covers på en EP. Inledande Shoreline har ni säkert redan hört, en avskalad och naken version som är något av det bästa Anna spelat in. Efterföljande spår hamnar dock i skuggan av inledningen, ”Little Lies” har varken stark refräng eller vers och det blir en ganska tråkig historia. Inte heller covern på David Bowies ”China Girl” sitter riktigt där den ska. Men på fjärde spåret ”When Tomorrow Comes” hittar Anna fram till den där känslan, den där känslan av ensamhet och lugn som hon lyckades så fint med på debutskivan ”Somehwere Outside”. Men tyvärr så finns det bara två riktigt bra låtar på Epn, avslutande Tom Waits covern ”Anywhere I Lay My Head” är ännu en förhållandevis svag låt som saknar riktigt närvaro. Jag säger vänta på uppföljaren, eller köp debuten om du inte redan gjort det.

Tre bra poplåtar att spendera kvällen med:

The New Pornographers - The Bleeding Heart Show (låt från skivan Twin Cinema) En sanslöst bra poplåt med en refräng som får mig att vilja hoppa ut genom fönstret och vara jäkligt mycket action, antagligen den bästa poplåten som 2005 har skådat, overkligt bra, det är bara att ladda ner eller köpa.
Stars - Elevator Love Letter (cd-spår från skivan Heart) Förra veckan fick jag Stars andra skiva Heart, en fantastisk popskiva med många fina lite lugnare poplåtar, bäst blir det när Amy Millan sjunger om ensamhet i kontorsvärlden i denna låt.
Death Cab For Cutie - What Sara Said (cd-spår från skivan Plans) Från skivan som vände upp och ner på allt och alla, folk visste inte riktigt hur dom skulle ta till sig skivan, var det O.C man skulle diskutera, eller var det en 30-års kris så perfekt tonsatt att den nutide Bob Dylan var född. Hur som helst så är det en helt fantastisk skiva, det är väl egentligen bara "Someday You Will Be Loved" som inte är en fantastisk poplåt. "What Sara Said" är en låt som handlar om rädslan för att dö ensam, inte det roligaste ämnet faktiskt, men med herr Gibbards förmåga att skriva texter som kristrar sig fast i medvetandet så funkar det:
‘Cause there’s no comfort in the waiting room
Just nervous pacers bracing for bad news
And then the nurse comes ‘round and everyone lift their heads
But I’m thinking of what Sarah said
That love is watching someone die'

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

själv håller jag Someday You Will Be Loved som en av de starkare på skivan, så där dissar du fel

9:11 fm  

Skicka en kommentar

<< Home