torsdag, juni 26, 2008

matchen med stort *M*


Jag har bytt rum, bytt utsikten över hustak och det på natten färgglada radiotornet i Düsseldorf mot en innergård. Det viktigaste är att jag istället för den murrigt gröna heltäckningsmattan nu har en exklusiv plastmatta, färg: Spräckligt grå/blå, precis som 87% av alla plastmattor i Svenska skolor, min nästa pustar ut. Efter krånglig allergi ser jag nu fram emot några veckor utan att somna över skolböckerna, utslagen av snorig näsa, under veckan innebar dessa plötsliga infall av sömn att jag brände sönder min rygg totalt.

Igår var det då dags för matchen med stort M, för att använda ett överanvänt utryck. Tyskland mot Turkiet, vi gick till en mycket spännande klubb som låg i ett gammalt industriområde (hej Tyskland!) där tyskarna ölade, skrattade, men mest av allt klagade på spelet som var rätt sunkigt. Halvlek två såg vi på ett riktigt stammishak några gator bort, vi satt bredvid tre tjocka busschaufförer (hej Tyskland!), i slutet av den osannolika matchen (hej Turkiet!) så sjöngs det fina tyska sånger, och på vägen hem genom den varma natten tutades det som vanligt, någon körde runt med en polistuta, man kunde nästan ta på glädjen, trots att Tyskland, precis som mot Portugal, spelade dåligt. Men det är ju målen som räknas säger tysken, och det är det ju svårt att argumentera emot. Ikväll ser vi Spanien slå ut Ryssland på pubben där vi bor, dom säljer små glas lite rödmörkt öl, väldigt Düsseldorfskt tydligen, och väldigt gott.

I Sverige har Accelerator blåst förbi Stockholm, PSL rapporterar som vanligt med sedvanlig humor och med en slående förmåga att hitta alla de där små detaljerna som för Accelerator till den fantastiska, och lite konstiga, festival den faktiskt är. Årets lineup var den bästa på väldigt många år.

Ett band ni borde kolla upp är Foals, såhär beskriver Pitchfork deras musik:
Think a more playful Bloc Party, a more measured Futureheads, a less heartfelt Maxïmo Park.
Hela den ganska negativa recensionen hittar ni här:
http://www.pitchforkmedia.com/article/record_review/49755-antidotes

Sen när ni vill ha lite sommarhip hop så går ni vidare till Dagensskiva och kollar in Pontus Gustavssons fina samling med sommar hip hop, själv upptäckte jag Masta Ace genom denna samling, riktigt bra. Kolla in här:
http://dagensskiva.com/2008/06/10/blandskiva-summersault/