torsdag, juni 12, 2008

EXTRA EXTRA - Patrik klar för Universiteit van Amsterdam


Hypotetisk husgud är tillbaka med sin sjukt ojämna funkorkester N.E.R.D

Efter mycket segdragna förhandlingar så blev det under gårdagen äntligen helt klart. Patrik återvänder till Universiteit van Amsterdam för att studera på det högt ansedda Universitet (rankat som nummer 12 i Europa av Times) ytterligare två terminer. Patrik själv medger att han är lättad över att allt äntligen är klart, men att han hela tiden varit inställd på att han skulle komma in. Under förra veckan började han dock oroa sig, han blev bland annat påkommen med att sitta och leta efter billiga flygbiljetter till Indien, Patrik kommenterade det hela med: ”Det är ju bra att ha en plan B”.

Nu är det dock alltså klart att Patrik stannar i norra Europa. Under sommaren räknar han med att lära sig både tyska och holländska, och kommer således att bli något av en språkvirtuos om allt går enligt planerna. Patrik, som under söndagen flyger ner till Düsseldorf för fem veckors intensiva studier i tyska, tror att det kan bli en bra sommar. Samtidigt medger han att den stora koncentration av fotboll och öl som finns i Düsseldorf under juni månad kan bli distraherande, men att de ”bara är att ta seden dit man kommer och se till att inte beställa fel öl”.

Patrik, som spenderat de senaste månaderna i föräldrahemmet i Karlstad, avslutade sin anställning på Centrum För Tjänsteforskning genom att bjuda på två olika sorters kakor, varav en var bakad av hans mamma, den andra av ett bageri. Denna storstilade utgång spolierades dock till viss del då det visade sig att en doktor blivit docent och således hade en skitstor Princesstårta att bjuda på, något som fick Patriks kakor att se rätt sunkiga ut. Patrik var dock på mycket bra humör och förklarade att det ”inte kommer bli några som helst problem att lära sig Tyska och Holländska på en sommar, jag kunde ju finska flytande när jag var mindre!”. Trots denna mycket bristande argumentering nickade kollegorna snällt och sa att det säkert kommer att gå storstilat.

Under eftermiddagen firade Patrik genom att åka till Apoteket i Skåre och köpa Astmaspray och med att ladda ner ny musik med N.E.R.D (Pharrell!) och Lil Wayne. Nu måste han även packa för kallare väder eftersom han ”kommer göra mitt yttersta för att inte återvända till Sverige innan jul”.

Med denna nyhet förstärker Patrik bilden av honom som ”en drömmare som duckar för det riktiga livet och istället lägger alla pengar på boende och utbildning i olika länder”, detta är något som han enligt egen utsago är mycket nöjd över.

Bonus: Lista över Europas 150 Universitet enligt Timeshttp://www.topuniversities.com/worlduniversityrankings/results/2007/overall_rankings/european_top_150/

2 Comments:

Blogger emmaimadrid said...

ja det ska han fortsätta att vara nöjd över, det "riktiga" livet pâgâr hela tiden och ingen sysselsättning är mer rätt eller fel!

4:22 em  
Blogger Patrik Edvardsson said...

emmainmadrid: du har förstås helt rätt, det är som Miranda July säger i min favoritfilm Me And You An Everyone We Know:

It’s life
And it’s happening,
it’s really really happening,
right now

11:51 fm  

Skicka en kommentar

<< Home