söndag, juni 29, 2008

Flaggorna slokar

Som väntat var det Spanien som vann EM-finalen, och visst var det kul att EMs bäste målsumpare fick avgöra matchen, tycker att Torres varit väldigt bra senaste matcherna, trots alla missade lägen. Vi satt i hörnet på en tysk pub och drack pils, åt segt kött med Sauerkraut och lyssnade på sjungande tyskar i första halvlek. Men den optimistiska inledningen dog av efter att Tyskland nästan gjort självmål, det var som om Spanien kom över den inledande nervösiteten och efter det var det aldrig riktigt något snack om saken.

När vi gick hem i den varma tyska natten så var det inte längre någon som tutade, även om många bilar fortfarande åker runt med tyska flaggor på små vimplar som man tydligen kan köpa för 1 Euro på bensinmacka. Nu är EM slut, och jag ska väl kanske börja skriva inlägg som inte har något med fotboll att göra, för trots att en kompis tyckte att det mest lät som att jag kollade på fotboll här nere, så händer det ju mycket som inte har med fotboll att göra. Igår dansade jag exempelvis till ett jazzband som bestod av en massa riktigt gamla gubbar, efter att en svettig gubbe från Kanada utmanat oss... så visst händer det saker i Düsseldorf.

Nu; 8-minuters versionen av About Today från The Nationals hyfsat färska The Virginia EP, tandborstning, läsa The Bell Yar och sömn.