torsdag, april 17, 2008

I will never love you more than Woody Allen movies


Musikfestivalen Popadelica i Jönköping har ett intressant startfält, med bland annat hypotetiskfavoriterna Kings Of Convenience som huvudnamn. Den 3e Maj hålls festivalen på Huskvarna Folkets Park, där jag bland annat fotat José Gonzalez med en supersunkig digitalkamera och nästan snubblat på scenen, och där jag såg Moneybrother när han fortfarande var relevant. Det är ingen fin lokal, men ändå, bra initiativ. Lite längre ner på bandlistan hittar man franska Soko, henne har jag kollat upp efter att ha sett namnet dyka upp lite här och var. Visade sig att hon är ett riktigt guldkorn, söta popsånger för er som tyckte att musiken i Juno var fatastisk, eller för er som vill ha en blygare/töntigare/indieversion av Kate Nash.
I låten will never love you more sjunger hon "I will never lover you more than Woody Allen movies", det är förstås snabbaste vägen till hypoetisk hjärta.
Soko är veckans upptäckt, inte lika färglad som förra veckans MTMG-tips, inte lika svenskt samtidsrealistiskt som Markus Krunegård, men mycket sötare och snällare än dem båda.
Lyssnar här:

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Nu har du snackat om Markus fyra inlägg i rad utan att ha lyckats presentera en recension exklusivt om hans skiva.

Höga förväntningar nu, höga.

6:30 em  

Skicka en kommentar

<< Home