tisdag, december 20, 2005

Montt Mardié gör ballad av Håkan eufori

Han var på Satin för några veckor sedan, han stod där ensam på scenen, en ganska stor man. Med sig hade han en gitarr och en cd-spelare, det kändes som om det skulle bli tråkigt. Men, ibland är det så skönt att ha fel. Att få äta upp det där tvivlet som ju snarare är regel än undantag. När någon drar undan mattan, så benen dinglar i taket, och huvudet får lite för mycket blod.

Riktigt så var det kanske inte med David Pagmar, eller Montt Mardié, som ju är ett fantastiskt indie-bandnamn, men han har rösten som gör att solen orkar gå upp trots att vintern gör sitt bästa för att mota undan den. David har gjort en av 2000-talets klassiska partylåtar till en långsam ballad som istället för desperation förmedlar en hopplöshet som passar texten ypperligt. För att göra det hela ännu mer aptitligt har han gett låten namnet ”Come On Elieen” som innebär att flera gamla rävar hävdar att det här är en cover på den gamla Dexys låten, men så är det ju inte. Det här kan vara årets finaste cover.

Ni som inte redan laddat ner låten, som man faktiskt får göra, helt gratis och lagligt, ni beger er hit:
http://www.shaktar.nu/songs.php?id=11

Shaktar är bra, faktiskt, några av dom har startat en ny klubb som visserligen har ett otroligt dåligt namn, men som spelar bra musik, vart annars i Sverige får man höra Mr. Brightside mixad av Thin White Duke? Just det… vimlet med några bilder på mig mitt uppe i några tveksamma dancemoves, hittar man här:
http://www.nastastoragrej.se/

Sist ut blir The Tough Alliance som mixat "Some Indulgence" av The Embassy, en låt som jag nyligen utnämnde till en av de 10 bästa i år på revolver.nu hela listan hittar ni här:
http://www.revolver.nu/artikel/?article_id=2070

Men, det viktiga nu är ju att TTA, som verkar ha lämnat skivbolaget Service, nu har skruvat ner Embassys megahit, borta är den sladdrande basen, och det hetsiga tempot. Men det var ju hela grejen med låten tänker ni, och visst, det tänkte jag också, men genom att låta som Thin White Duke och Four Tet fikade tillsammans, så funkar det finare än…. Fint? Lyssnar gör ni här:
http://www.thetoughalliance.com/