tisdag, november 08, 2005

Iron & Wine - Fever Dream


ironwine.jpg
Originally uploaded by hypotetisk.

Den tredje skivan jag lyssnade mycket på under förra veckan var Iron & Wines "Our Endless Numbered Days", en skiva som med en lågmäldhet letar sig in i själen och inte riktigt vill släppa taget. Samuen Beam heter mannen som skapar lågmäld singer/songwriter låtar under den ganska dåliga namnet Iron & Wine. Det finns en underfundig mytisk i musiken, som om den spelades en tidig morgon när daggen håller på att lätta från fälten, som en drömmare som sitter på en trappa i ett hus mitt i USA och funderar på kärleken. Det har gjorts förut, men inte på det här sättet, inte med den här rösten, och inte med texter som som får hjärtat att ta några extra hopp. Bästa låten på en rakt igenom stark skiva är Fever Dream.

Some days her shape in the doorway
Will speak to me
A bird’s wing on the window
Sometimes I’ll hear when she’s sleeping
Her fever dream A language on her face

I want your flowers like babies want God’s love Or maybe as sure as tomorrow will come

Some days, like rain on the doorstep
She’ll cover me
With grace in all she offers
Sometimes I'd like just to ask her
What honest words
She can’t afford to say, like

I want your flowers like babies want God’s love or maybe as sure as tomorrow will come

Iron & Wine är aven aktuell med en EP tillsammans med Calexico, In the Reins heter den, men är du intresserad av den här killen så är Our Endless Numbered Days skivan att börja med.

Dagens bandtips är annars amerikanska The National, som med sin skiva "Alligator" bygger en vacker bro mellan The Dears och Death Cab For Cutie. Låtarna ni laddar ner för ett smakprov är:

Secret Meeting
Karen
Geese