torsdag, september 20, 2007

Flight Of The Conchords


Flight Of The Conchords är två australiensare som flyttar till New York för att slå igenom med sin musik. Detta är både namnet på serien, och deras band, Flight Of the Conchords alltså. Det är inte helt enkelt att beskriva denna nyskapande komediserie, där storyn helt plötslig faller in i en musikvideo, jag har aldrig sett något liknande. Om jag ska svänga mig med ett så otroligt nördigt uttryck som "skrattfaktor", så är den väldigt hög. Jag föredrar att skratta så att jag gråter, men det är ju personligt.

I serien får vi även bekanta oss med bandets manager, som arbetar på Nya Zeelands konsulat i New York, och är en snäll töntig David Brentanktig (fast väldigt snäll) personlighet som håller i bandmöten men inte lyckas boka ett enda gig åt bandet. Flight Of The Conchords har ett fan, hon är helt galen och gör sitt bästa för att få ligga med Bret eller Jairmanie, trots att hon är gift.
Det är väldigt svårt att beskriva den här serien, det är lite sådär konstigt som det varit i indiefilmer som Me And You And Everyone We Know, och Litte Miss Sunshine, fast mindre tänkvärt, och roligare. Jag som länge varit mot komik i musik kapitulerar helt inför musiken i serien som både är bra, och otroligt rolig, första avsnittets The Most Beautiful Girl In The Room är veckans låt här hemma, och vem skulle inte smälta av den oförglömliga texten:

Looking at the room, I can tell that you.
Are the most beautiful girl in the...room.
(In the whole wide room).
And when you're on the street, depending on the street.
I bet you are definitely in the top 3.
Good lookin girls on the street.
(Depending on the streets).
And when I saw you at my man's place.
I thought...what, is she, doing...at my man's place.
How did he get a hottie like that to a party like this?
Good one, Dave.
(Ooh, you're a LEGEND, Dave).
(det är nog roligare när man själv sett det)

Sjungen i sann Princefalsett så vet man inte om man ska skratta eller gråta, jag föredrar en kombination. Och för er som tvivlar på mitt omdöme så är det HBO som står bakom.
Så, följande alternativ finns:
1. Köp (om det går)
2. Ladda ner (det går)
3. Vänta 2 år till SVT sänder den.

The Distant Future är deras EP föresten, här hittar ni tidigare nämnda The Most Beautiful Girl In The Room, I’m Not Crying och redan kultförklarade Robots.
Idag lämnade Mourniho Chelsea, och jag känner mig lite chockad faktiskt.

8 Comments:

Anonymous Anonym said...

måste helt klart anamma alternativ nummer 2.
/ jacob

6:53 em  
Anonymous Anonym said...

jag måste få rekommendera en annan rätt bra serie (dock ej från HBO) the black donnellys.. måste ta itu med sopranos säsong 3 snart med..

3:54 em  
Anonymous Anonym said...

äh, californication är ju grejen nu, eller är jag såå augusti nu?

9:25 em  
Anonymous Anonym said...

Du som är indie och hänger med en massa halvkommunister måste väl gilla det där "Upp till kamp"? Har förstått att det tydligen är nåt som är hett i Sverige just nu. Eller är det slut på poplivet nu när ska bli en riktig vuxen samt börja hänga på en PR-byrå?

10:20 em  
Blogger Patrik Edvardsson said...

Gustav: ???

Erik: Oh ja, Upp till Kamp är otroligt bra faktiskt, men det har inte så mycket med vänserkamen att göra. Det helt enkelt en fantastik serie om att växa upp, snyggt filman, fantastisk musik, och otroliga skådespelare. Tror du skulle gilla den riktigt mycket. Angående poplivet, så tar det aldrig slut:)

10:35 em  
Blogger Patrik Edvardsson said...

hmm, det där senaste inlägget var faktiskt till och med mer analfabetiskt än det brukar...

10:41 fm  
Anonymous Anonym said...

haha, hypotetisk är ju kvar i juli... californication är ju en serie om en bloggare, så borde vara nåt för dig. förresten är det mycket naket.

9:41 fm  
Anonymous Anonym said...

Har just sett alla avsnitt från säsong 1 i streck. 6 timmar jag inte ångrar en sekund av.

De är inte från Australien som du skrev. De är Nya Zealändare

4:46 em  

Skicka en kommentar

<< Home