måndag, september 10, 2007

Pressrelease: framtid

Bleu Marketing Solutions tänker på ett nytt sätt och har slutat jaga kunder på detta, mer fysiska, sättet.


Efter att ha spenderat sommaren på korttidskontrakt på Karlstad Universitet och Centrum För Tjänsteforskning så är det nu klart att Bleu Marketing Solutions i San Francisco värvat Patrik ”hypotetisk” Edvardsson. Det var länge oklart om Patrik verkligen skulle ta steget över havet, och vid flera tillfällen har det ryktats om både London och Stockholm för den storstadssjuke Karlstadsbon. Han har dock inte gjort någon hemlighet av att han gärna flyttar till San Francisco. Patrik uppger att han är nöjd med övergången, trots att han kallar det för ett ”finansiellt självmord modell större”. Kontraktet är på 6 månader med möjlighet till förlängning om båda parter är nöjda (och om amerikanska myndigheter godtycker).

Efter två år på Örebro Universitet var Patrik utlånad till Universitet van Amsterdam under de senaste två terminerna. I Amsterdam utvecklades Patrik, både privat men även akademiskt. Flera analytiker hävdar att det var dessa två terminer som slutligen fällde avgörande när expansiva Bleu Marketing Solutions valde att signa Patrik.

Patrik planerar att göra sin första arbetsdag på kontoret måndagen 3 oktober, men flera källor med kunskap om visum och ambassadbesök tror att det kan dröja något längre innan allt pappersarbete är klart.
- Jag hoppas att både den amerikanska och svenska regeringen inser vikten av att jag så fort som möjligt kan inleda min karriär på Bleu Marketing Solutions, sa Patrik för några veckor sedan efter ett lunchmöte med Bo Edvardsson och Bo Enquist på Karlstad Universitet.

Svenska konsulatets PR avdelning i San Diego har även hört av sig via telefon, konsulatets Erik Johansson hälsar från inspelningen av hans nya Youtube-film att han kommer att göra allt han kan för att Edvardsson så fort som möjligt anländer i USA, anonyma källor i den svenska regeringen hävdar dock att Erik inte kan styra över sådana beslut, någt som Erik viftar bort med sin nyinköpta Cowboyhatt. Flera analytiker tror att han mest tänker på resan till S.F i oktober med den mytomspunne före detta ”en-öl-på-förfesten-äta-tonfisk-varje-dag-Flo-Mo”.

Efter all uppståndelse kring övergången valde hypotetisk att lämna Sverige för några veckor sedan. Envisa rykten hävdar att Patrik setts kissa i havet samtidigt som solen gick upp vid havet nära staden Motril i södra Spanien klockan 07.42. Enligt AP sågs även Patrik i Melkwegs lilla sal sent på lördagen dansandes till Kaiser Cheifs. Patrik har avböjt att kommentera dessa uppgifter när SVT konfronterade honom efter konserten med Jens Lekman på Koriander i Karlstad i fredags.

Patrik som för närvarande retirerat till föräldrahemmet i Karlstad kommer nu att arbeta hårt med att försöka snabba på Visum processen.
- Det känns som ett spännande steg att ta, säger Patrik samtidigt som han enligt ryska Interfax redan köpt biljetter till det kanadensiska popbandet Stars konserter på Bimbo’s 365 den 13 och 14 november, något som Patrik dock förnekar.

Sagan Patrik ”hypotetisk” Edvardsson fortsätter alltså att utvecklas till en internationell identitetskris modell större. Bleu Marketing Solutions är enligt flera källor en bra arbetsplats där man i små team arbetar med internationella kunder så som Apple och Adobe och hjälper dessa med sin marknadsföring på internet. Företaget blev även nyligen omnämnt på Inc. 5000 som ett av de snabbast växande privata företagen i USA.

Mer information om Bleu finns här: http://www.bleumarketing.com/

7 Comments:

Blogger Erik said...

Nu ar det emellertid sa att det SVENSKA konsulatet inte utfardar AMERIKANSKA visum sa det kan nog ta tid det dar. Jag tar inget ansvar!
Var foresten pa houseparty hemma hos fyra snubbar fran Karlstad i fredags. Insag hur underskattat det ar med fordomar. Forst trodde jag att det liksom var pa skamt nar dom spelade gamla schlagerklassiker men idag ar jag inte lika saker. De spelades ocksa upp YouTube-klipp fran deras egna Carlstad Crusaders-matcher samt att de stod och hejade pa varandra nar dom tranade upp sina tribal-prydda overarmar i det hemmabygda utomhusgymmet. En hade en san dar Parnevik-keps som var inne 2003. Dessutom sa dom "möe" fast det ju heter "mycket". Huh!

7:39 em  
Blogger Erik said...

Nu har jag kollat in foretagets hemsida och det ser onekligen ut som att dit forsta atagande far bli att byta ut dom dar "roliga" bilderna. En man med ett metspo under texten "there's better ways to catch customers" ar inte roligt Patrik.
Exempelvis skulle du kunna fingera en bild pa en prostituerad som har oskyddat sex fast med samma slogan. Vad tror du?

8:03 em  
Blogger Patrik Edvardsson said...

Erik: haha, nu förstår du varför det är ytterst viktigt för mig att komma härifrån, även om Carlstad Crusaders nu tagit sig till sin sjunde raka SM-Final (förlorat 6 raka), och jag tycker faktiskt att dom där bilderna är lite roliga. Annars är ju deras webbsida förvånandsvärt tråkig när man tänker på vad dom arbetar med.

8:09 em  
Anonymous Anonym said...

Flo Mo förnekar allt samröre med tonfisken

The Mo Mansion, Pennybridge

Markus "Flo Mo" Welin dementerade idag uppgifterna om att han återfallit i missbruket av tonfisk och alldeles för små mängder öl.
- Jag har inte rört en tonfiskburk på över en månad, sa han bestämt under presskonferensen i The Mo Mansion.

11:12 em  
Anonymous Anonym said...

ps. Abbe har spelat för Carlstad Crusaders

11:13 em  
Anonymous Anonym said...

Grattis till jobbet! Vi blir kollegor då jag precis landat ett jobb på ett web marketing företag i Saigon. Dock inte i närheten av så seriösa som Bleu. Lycka till.

10:08 fm  
Blogger Patrik Edvardsson said...

Palm: tackar, och grattis till ditt jobb, låter ju skit nice, som man säger på stekarstockholmska.

12:16 em  

Skicka en kommentar

<< Home