söndag, juli 22, 2007

Don't call it a comeback


...eller gör det. Hypotetisk är tillbaka, med vägdammet från Amsterdan och San Francisco avborstat. Här kommer det, som förut, att handla om musik, sport, media allt spetsat med minst 2 dl bitterhet och två delar humor. Målet är att underhålla mig själv, och er (i viss mån), men som vanligt går det aldrig att veta var en blogg går, så det är bara att bokmärka och följa med, för nu åker vi... till... Tingvalla idrottsplats i Karlstad.


För precis som drygt 7800 andra personer var jag också rätt nyfiken på Svennis och hans nya lag. Det började dåligt med en Andreas Isaksson som gick omkring i tofflor och softade, inget spel för honom. Istället fick vi se Peter Schmeichels son, Kasper, rädda en straff, och en hel del annat.

Slutsatsen man kan dra efter matchen är att det nog blir en rätt tuff säsong för Svennis om han inte får in en hel del nya spelare. Den ganska sömniga tillställningen på Tingvalla inför drygt 7800 åskådare bjöd inte på speciellt mycket underhållning. Carlstad United krigade på bra, spelade bra passningsspel, visade upp bra teknik, men vägde förstås för lätt när ångvältar som superlöftet Micah Richards i backlinjen tillsammans med Mills och Dabo mest sprang över sina motståndare när de orkade. Man Citys stora problem är att mittfältet saknar både fart och bredd. Det var väl egentligen bara Stephen Ireland som kom undan med godkänt, annars var det dåligt med rörlighet och Dietmar Hamann får nog väldigt svårt med tempot i Premier League. I backlinjen såg det däremot allt som ofta stabilt ut, även om Danny Mills slog bort i princip allt med sitt träben, även om han lyckades med en fin passning till 3-0 målet då Rolando Bianchi sprang loss på en kontring. Det helitalienska anfallsparet Bianchi, ny från Reggina, och Corradi var nog det positiva som Svennis kunde ta med sig. Med två respektive ett mål hittade italienarna varandra flera gånger under första halvleken, och kombinerade fint fram till 2-0 målet, som gjordes efter att Bianchi snurrat bort tre United spelare innan han väggade sig igenom försvaret med Corradi och enkelt lyfte in bollen.

Svennis satt mest och tryckte på kanten av avbytarbänken, medan Hasse Backe satt i ljusblå skjorta och med sedvanlig pondus. Räkna med att City knyter till sig ett antal spelare inom kort.
Bilden kommer för övrigt från nwt.se

4 Comments:

Anonymous Anonym said...

Den där Tonton Zola Moukoko, är han kvar?

7:05 em  
Blogger Patrik Edvardsson said...

erik: Ingen Tonton i Carlstad United, för er som inte vet så var han en riktigt supertalang i någon version av Championship Manager.

9:36 em  
Anonymous Anonym said...

Dieter Hamman har haft problem med tempot ganska länge nu. Det lär inte bli lättare för stackaren nu när kryper närmare 40.

Däremot kan Martin Petrov bli nyttig för City, förutsatt att han inte pajar direkt, som senast i Atletico Madrid

1:09 fm  
Blogger Patrik Edvardsson said...

henke: Håller med, det lilla jag sett och hört om Petrov verkar helt klart lovande, men som sagt, det gäller att han håller. Den där Geovanni kan nog både bli flopp och succe, känns ändå som rätt osäkra värvningar hittils.

2:50 em  

Skicka en kommentar

<< Home