söndag, september 28, 2008

Debuten

Är helt nergrävd i studier för närvarande, men, ni ska förstås få lite info om debuten för Agents som skedde igår:

Solen lyste som vanligt när Amsterdam Agents rullade ut ur Amsterdam. Efter en krock på motorvägen som ledde till enorma köer kom vi tillslut fram till sporthallen där Agents säsongspremiär skulle gå av stapeln. Efter en taktikgenomgång där lagkaptenen körde en analog rit-Ola på en sån där liten white board tavla som ser ut som en hockeyrink så var det dags. Edvardsson, tog plats som högeranfallare.

Efter en trevande inledning där Agents hade lite problem med positionsspelet så hittade Edvardsson fram med en passning bakom ryggen till högerbacken, som likt Jose Boswinga i gårdagens match mot Stoke, dök upp och tryckte in den i mål. Patrik försökte desperat hitta sin rätta position men fick sällan de bollar han ville ha, trots det hade han en boll i ribban i slutet av första halvleken, som slutade 1-1.

I andra halvlek presenterade sig då Patrik på allvar, efter en tekning fick han en passning från lagkaptenen, drev bollen likt Michael Owen mot Argentina i VM-1998 runt en spelare innan han elegant lyfte in bollen i bortre krysset, mycket vackert. Patrik flyttades under perioden till center för att sätta tryck på motståndarnas backarna, detta innebar oklara defensiva uppgifter som skapade luckor till motståndarna. Laget tappade 3-1 ledning till 3-3, numer 88 var dock inte inne på något av de målen.

Sista perioden gick bättre och vi fick ett turmål till 4-3, men återigen straffade HDM 2,s krullige anfallare oss med ett bra avslut efter en liten markeringsmiss av nummer 88. På slutet pressade Agents hårt, Patrik brände ett fint läge innan han återigen fick bollen, dribblade en spelare och hade raka gatan mot mål, då blev han brutalt överfallen bakifrån. Domaren pekade på straffpunkten. En finne tog den och missade. Med minuten kvar missade lagkaptenen öppet mål och även Patrik missade ett bra läge efter han blivit inkallad i power play kedjan.

Slutsats: Med tanke på oklarheten i taktiken och långvarig sjukdom så är Patrik förhållandevis nöjd med 2 poäng och skapandet av en straffsituation. Defensivt var han dock mycket osäker i positionsspelet på grund av bristen av träningar, men, det kan nog bli bra och nummer 88 skapade mycket oreda hos HDM 2’s backar under eftermiddagen.