fredag, november 07, 2008

3 låtar

Andrew Bird – Cataracts
Jag har ingen aning om vad han sjunger om, men sättet han gör det på är så förkrossande vackert. En låt för alla er som älskade sönder Damien Rice skiva O, och gillar lite stråkar, visslingar och plockande akustiska gitarrer. Är fortfarande lite tagen av att jag kommer få se honom spela om två veckor.

Modest Mouse – Steam Engenius
Min favoritlåt från skivan We Were Dead Before The Ship Even Sank är fortfarande Missed The Boat med sin fina refräng och mjukhet. Steam Engenious är punkigare, hårdare och lite mer obstinat, den börjar lite jobbigt men runt 2.10 blir det väldigt fint och tillslut mynnar låten ut i den fantastiska textraden Stasisity's what you brought Like a rickshaw getting pulled around by another rickshaw
Gillar folk som sjunger om rickshaws, det händer inte tillräckligt ofta i popmusik.

Throw Me The Statue – Lolita
En indierökare med handklapp, och studsande tempo, lite som om Conor Oberst och Shout Out Louds skulle sätta sig vid en stubbe och komma på en låt som både vuxna och barn skulle gilla. Plus för refräng med många taktbyten.

Etiketter: , , , , ,

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Fyfan, du är ju grym på att uppdatera dig själv med musik tycker ja, beundrar din koll ,o din musik-smak är ju helt yummy. tummen upp på dig !

11:22 em  

Skicka en kommentar

<< Home