torsdag, juli 26, 2007

All My Friends

Pitchforkmedia kallar den för episk. Det frenetiska pianoklinkandet i inledningen vittnar inte om det, men sakta så kommer en liten bas in i leken, och så mr. LCD Soundsystem själv då. All My Friends så lite punkfunk som LCD Soundsystem någonsin kan bli. James Murphy tittar i backspegeln, och ser de där bilderna av efterfester, soluppgången som långsamt tar sig igenom persiennerna, våndan att inte vet var eller hur man ska ta sig dit (framåt?). Hela tiden med pianot hamrande i bakgrunden, som en dunkande baksmälla när du vaknar upp och undrar vad du egentligen har gjort. Var det såhär livet skulle se ut? Men du oroar dig inte. Det tjänar inget till, som Luis sa till mig för några dagar sen.

You spent the first five years trying to get with the plan
And the next five years trying to be with your friends again
You're talking 45 turns just as fast as you can
Yeah, I know it gets tired, but it's better when we pretend
It comes apart
The way it does in bad films
Except the part
Where the moral kicks in
Though when we're running out of the drugs
And the conversation's grinding away
I wouldn't trade one stupid decision
For another five years of life

Franz Ferdinand har gjort en alldeles fantastisk cover av låten, det är den ni ska spendera den närmaste tiden att hitta.

Visste ni föresten att IKEA tryckte 174 millioner IKEA kataloger förra året? Det är väldigt många fler exemplar än bibeln, vilket generellt sett ses som väldens mest sålda bok. Här kan man läsa hur oroad Martin Roth Christian Commentary är över det:
http://www.martinrothonline.com/MRCC23.htm